Fotograaf Tjarda

Hi,

Wat leuk dat jullie nieuwsgierig zijn naar mij! Mijn klanten vinden mij vaak gezellig, professioneel, geduldig en creatief. Altijd leuk om te horen natuurlijk.

Wie ben ik?
Ik ben Tjarda (1974) en woon in Lexmond in een heel gaaf oude verbouwde boerderij uit 1890. Ik heb 3 kids Maikel, Sanne en Anouk. We wonen samen met mijn vriend Bartjan en zijn 2 kids Jordi en Jarnik, Lisanne (al uit huis). We hebben 2 lieve huisdieren Kaya(de hond) en Luna (de kat). Ik ben vroeger in eerste instantie begonnen met een A-verpleegkundige opleiding. Daarna de vooropleiding fotografie en Nimeto (reclame en presentatie technieken) tegelijkertijd. Ik ben in eerste instantie als grafisch vormgever gaan werken en heb de fotografie alleen als hobby er naast gedaan. Op een gegeven moment ben ik de opleiding bij Statief gaan volgen voor de fotografie.

Studio
In 2010 ben ik mijn eerste studio begonnen in Vianen. Ik heb er daar totaal 3 locaties gehad maar nu heerlijk aan huis in Lexmond. Op dit moment heb ik een mooie ruimte in huis met een eigen ingang. We zijn 1 van de schuren aan het verbouwen wat over ongeveer 1 jaar (denk wat langer) dan is mijn aparte studio aan huis helemaal klaar. Hier heb ik heel veel mogelijkheden en heerlijk de ruimte.

Wat vind ik het leukst om te fotograferen?
Ja die vraag word mij vaak gesteld. Ik vind echt alles leuk. Ik ben gek op kinderen, dieren en mensen, zij zijn zo spontaan en alles is nieuw. Een uitdaging vind ik altijd wel leuk. Hoe mooi is het om een persoon er zo op te krijgen dat iedereen de foto mooi vind en trots op zichzelf is. En eigenlijk van tevoren bedenkt dit gaat nooit lukken, maar uiteindelijk dus wel. Ik vind het erg mooi om even in de wereld van mijn klanten te stappen. Tijdens een bruiloft is dat meestal het langste en zie je het meeste. Want als fotograaf zie je altijd erg veel. Maar ook tijdens schoolfoto’s vind ik het weer een uitdaging om de kinderen toch een leuk moment te geven en dat moet natuurlijk in een heel klein moment.

Wat doe ik in mijn vrije tijd?
Nou veel vrije tijd heb ik niet over 🙂 maar ik vind het erg gezellig om wat met het gezin, mijn vriend, vrienden te doen. Heerlijk naar de sauna, gezellig kletsen, bioscoop, uiteten, concert, vakantie, boek lezen, met de hond wandelen, zwemmen.