Mijn focus voor 2019 is aangebracht. Wat zijn jouw goede voornemens?

2018; Een mooi en bijzonder jaar. Gezinnen, new borns, kinderen, opa’s, oma’s, stelletjes , dieren en producten, alles kwam aan mijn lens voorbij. Vol overgave durfden jullie je ‘bloot’ te geven en wat ben ik dankbaar voor het vertrouwen dat jullie mij hiermee hebben gegeven.

Net zoals ieder jaar, heb ik ook dit jaar weer een aantal cursussen en seminars gevolgd. Buiten het feit dat ik dit enorm leuke dagen vind waar ik andere vakidioten leer kennen, vind ik het vooral belangrijk om mezelf als fotograaf te blijven ontwikkelen. Stilstand is achteruitgang en ik wil juist altijd vooruit.

Een rode draad in deze bijscholingen was de vakterm ‘focus’ Mijn lens focust zich natuurlijk altijd al maar door je als fotograaf te focussen en dus te specialiseren kun je je beter onderscheiden van de massa. Op zich een goed advies maar is dat iets wat ik ook echt wil?

Ik vind het namelijk allemaal zo leuk, elke tak van fotografie heeft iets bijzonders. Ik vind het zo mooi om juist dat ene moment vast te leggen. Ik vind het een uitdaging om iemand zo op de foto te zetten dat diegene daar enorm trots op is en zelf ook ziet hoe mooi hij of zij is.

En daarom heb ik besloten om me in 2019 toch te gaan focussen. Ik ga me focussen op ‘het leven’. Mijn specialisatie wordt het fotograferen van mensen van de geboorte tot de dood. Ieder aspect van het leven. Hoe mooi klinkt dat?

Om dat te bereiken moet ik me echter nog wel op een aantal gebieden ontwikkelen. Zo is geboortefotografie iets wat ik al heel lang wil, maar wat nog niet ging in combinatie met mijn gezinsleven. Mijn kinderen zijn ondertussen zelfstandiger dus nu kan ik deze droom waarmaken. Voor mij is geboortefotografie dé manier om mijn medische achtergrond (ooit heb ik de opleiding tot A-verpleegkundige gevolgd) te combineren met mijn grootste hobby.

De mooiste ervaring tijdens mijn A-opleiding vond ik namelijk mijn stage op de kraamafdeling. Iedere geboorte is uniek: zo mooi, zo speciaal, zo puur. En hoe bijzonder is het om dit mooiste moment voor eeuwig vast te mogen leggen?

Mijn focus voor 2019 is aangebracht. Wat zijn jouw goede voornemens?

Ik wens iedereen hele mooie dagen en een fotogeniek 2019!

Veel liefs,

Tjarda

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie